Riv gärna på massor med parmesanost innan servering.

Pasta med rucolakräm och kalkon

2 msk smör
ca 600 g kalkonfilé
1 rödlök, ca 100 g
250 g broccoli
1 röd paprika
1 dl + 1½ msk olivolja
1 tråg rucola, 70 g
½ påse västerbottensost, 75 g
½ påse pumpakärnor, 50 g
1 vitlöksklyfta
4 portioner valfri pasta
½ ask gula körsbärstomater, 125 g
1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en djup ugnsplåt med 1 msk smör.
2. Krydda ca 600 g kalkonfilé med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i en stekpanna
och bryn kalkonen runtom på hög värme i 3 min. Lägg kalkonen på plåten. Stek högt upp i ugnen i 5
min.
3. Skär 1 rödlök (ca 100 g) i 1 cm breda klyftor. Ansa och skär 250 g broccoli i 1 cm tunna skivor (de
ska se ut som träd). Skär 1 röd paprika i 2 cm stora tärningar. Ta ut plåten och fördela grönsakerna
runtom kalkonen. Ringla över 1½ msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar och stek mitt i
ugnen i ytterligare 15 min.
4. Koka upp 2½ liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan).
5. Rucolakräm: Skölj 1 tråg rucola (70 g). Mixa ½ påse riven västerbottensost (75 g), hälften av rucolan,
1 dl olivolja, ½ påse pumpakärnor (50 g), 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar
med en stavmixer i en mixerbunke.
6. Koka valfri pasta (gärna bandpasta) till 4 personer.
7. Halvera ½ ask gula körsbärstomater (125 g). Skär kalkonen i tunna skivor. Blanda pastan med
rucolakrämen, de ugnsstekta grönsakerna, resten av rucolan och körsbärstomaterna. Servera med
kalkonen.
2 kommentarer:
Ser fantastiskt ut. Lagar ni mat ihop eller du gör allt själv?
Vi lagar nästan allting ihop. Delad glädje är dubbelglädje :)
Skicka en kommentar