Om du frågar mig så var detta veckans sämsta. Färdiggrillad rostbiff med en intensiv marinad - inte i min smak bara. Sambon verkade betydligt mer nöjd efter att ha varit mycket skeptisk till marinaden.
Med tanke på mitt positiva omdöme - här kommer receptet.
Vitlöksmarinerad rostbiff med potatissallad
Vitlöksmarinerad rostbiff med potatissallad
Färskpotatis
Grillad rostbiff
Gurka
Krispsallad
Morötter
Persilja
Purjolök
Vitlöksklyftor
Kinesisk soja
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
Marinad: Blanda 1 dl olja, 1/2 dl kinesisk soja och 3 vitlöksklyftor, pressade. Vispa ordentligt så att ingredienserna blandas väl.
2. Doppa skivor av ca 400 g grillad rostbiff i marinaden och lägg upp på ett fat. Häll över resten av marinaden och ställ köttet kallt.
3. Skär 250 g morötter och 1/2 gurka i stavar och ställ i ett glas.
Dressing till potatissalladen: Blanda 3 msk olja, 2 msk vitvinsvinäger och 1 msk vatten. Tillsätt 1/2 ask persilja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Dressing till potatissalladen: Blanda 3 msk olja, 2 msk vitvinsvinäger och 1 msk vatten. Tillsätt 1/2 ask persilja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
4. Finstrimla 1/2 purjolök och riv blad från 1/2 kruka krispsallad. Lägg upp den nykokta potatisen i en skål. Häll över dressingen och blanda försiktigt ner purjolök och krispsallad.
5. Servera potatissalladen till marinerad rostbiff och grönsaksstavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar