Morotssoppa. Bild lånad från: Sveriges Radio |
Receptet kommer från ICAkuriren.
Morotssoppa
2 portioner
Tillagningstid: 30 min.
- 1 gul lök, skalad och grovt hackad
- 5 morötter, skalade och skurna i mindre bitar
- 1 msk olivolja
- 2 dl vatten
- 3 dl kokosmjölk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar, grovmalen
- 1/2 dl färsk koriander eller persilja, kan uteslutas
Gör så här
- Fräs löken och morötterna i en gryta med olivolja.
- Tillsätt vatten, kokosmjölk och buljongtärningen. Koka på svag värme under lock i cirka 10 minuter tills grönsakerna mjuknat. Krydda med ingefära, salt och svartpeppar.
- Kör soppan slät med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare. Avsluta med att röra ner färsk koriander eller persilja i soppan och servera med ringlad olivolja på och med färskt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar