onsdag, mars 09, 2011

Även solen har fläckar


Jag har fått en sådan fantastisk jäsform i min ägo. Därför vill jag testa den genom att baka lite bröd. Men jag ser det lite som ett misslyckande med formen. Anledningen var att jag inte mjölade på ordentligt.

Gott men inte så vacket.

Gramhamnslimpa

50 g jäst
5 dl mjölk
50 gram margarin
3 msk socker
2 tsk salt
8 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl

Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.

Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör om tills jästen smält. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.

Knåda degen och baka ut till limpor eller lägg i två jäsformar. Låt jäsa en halvtimme.

Grädda brödet i ca 30-40 min i nedre delen av ugnen i 175 grader.

1 kommentar:

Ruscher sa...

Jag gjorde ju grahamsbullar, de blev jättegoda. Grahamsbröd är gott, och det mättar bra med. Särskilt gott är det när det är varmt tycker jag.