onsdag, augusti 29, 2012

Andra middagen


Gnocchi med mozzarella och lättorkade körsbärstomater

INGREDIENSER
Babyspenat
Champinjoner
Gnocchi
Lättorkade körsbärstomater
Mozzarella
Persilja
Rödlök
Svarta bönor
Balsamvinäger
Olja
Salt
Smör
Svartpeppar

1. Skär 250 g champinjoner i klyftor och finhacka 1/2 rödlök. Fräs allt i lite olja i en
stekpanna. Häll över på en tallrik.

2. Hetta upp smör i stekpannan och stek 800 g gnocchi gyllenbruna i 10-12 minuter
på medelvärme. Krydda med lite salt och svartpeppar.

3. Under tiden: Häll 1 burk lättorkade körsbärstomater och 3 msk av oljespadet från
burken i en salladsskål. Rör ner 2 tsk balsamvinäger och 1/2 ask persilja. Tillsätt 1
förp svarta bönor, sköljda och avrunna, och 1 påse babyspenat.

4. Tärna 2 pkt mozzarella. Strö mozzarellan och svampfräset i stekpannan över den
färdigstekta gnocchin och låt det bara bli varmt.

5. Servera gnocchi med körsbärstomatsallad.

Inga kommentarer: