söndag, augusti 12, 2012

Kyckling på plåt med vackra grönsaker


Hacka och skala lite och rakt in i ugnen. Inte speciellt svårt - inte heller veckans favorit men enkelt. Bra råvaror ännu en gång. Där är vi verkligen imponerade.



Kyckling med vackra grönsaker


Ingredienser
4 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
ca 1 kg kycklinglår
ca 700 g butternut squash
1 rödlök, ca 100 g
1 grön paprika
2 morötter, ca 200 g
4 portioner ris/gryn
1 pkt fetaost, 180 g
2 dl matyoghurt
½ krm cayennepeppar


1. Sätt ugnen på 225º.

2. Blanda 2 msk olivolja, 2 msk vatten, 1 msk balsamvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor, ½ tsk salt
och 1 krm svartpeppar direkt på en djup ugnsplåt. Lägg ca 1 kg kycklinglår på plåten och blanda om.
Stek mitt i ugnen i ca 15 min.

3. Skär bort skalet på ca 700 g butternut squash med en kniv, halvera  pumpan och ta bort kärnorna
med en sked. Skär pumpaköttet i 1 cm breda skivor. Skär 1 rödlök (ca 100 g) i 1 cm breda klyftor och
1 grön paprika i 2 cm stora tärningar. Skala och skär 2 morötter (ca 200 g) i 1 cm breda stavar. Ta ut
plåten med kyckling och fördela alla grönsaker på plåten. Krydda med ½ tsk salt och 2 msk olivolja
och stek mitt i ugnen i ytterligare 15 min.

4. Koka ris/gryn till 4 personer.

5. Sås: Blanda ½ pkt smulad fetaost (90 g), 2 dl matyoghurt, 1 krm svartpeppar och ½ krm
cayennepeppar i en liten skål.

6. Ta ut plåten med kyckling och grönsaker ur ugnen och smula över ½ pkt fetaost (90 g).

7. Servera kycklingen och grönsakerna direkt från plåten med riset/grynen och fetaostsåsen

Inga kommentarer: