Pasta pomodoro med lättpanerad kyckling och basilika
Basilika
Kycklingfilé
Pasta
Tomater
Vitlöksklyftor
Flytande honung
Olja
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
Vitvinsvinäger
1. Tärna 5 tomater. Grovhacka 1 kruka basilika och finstrimla 2 vitlöksklyftor.
2. Koka 4 portioner pasta enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och fräs tomaterna och vitlöken mjuka. Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk flytande honung, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Strö över hälften av basilikan. Häll över tomatsåsen i en bunke och ställ åt sidan.
3. Häll upp lite vetemjöl på ett fat. Dela 600 g kycklingfilé i tre delar på längden och strö 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar över. Vänd kycklingen i mjölet och stek i 2 msk olja på medelvärme.
4. Blanda tomatsåsen med den avrunna pastan. Strö över resten av basilikan och servera till kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar