tisdag, september 04, 2012

Pasta pomodoro med lättpanerad kyckling och basilika

Gårdagens mat blev faktiskt kanongod, superenkel. De enda jag kan påpeka är att Linas recept är lite krångligt uttryckt. Korthet är inte alltid det bästa. Men har man lagat man mer än en gång innan så kan man tyda receptet väl såklart. Här följer receptet utan egen bild - för jag var vrålhungrig när middagen var klar.

Pasta pomodoro med lättpanerad kyckling och basilika

Basilika
Kycklingfilé
Pasta
Tomater
Vitlöksklyftor
Flytande honung
Olja
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
Vitvinsvinäger

1. Tärna 5 tomater. Grovhacka 1 kruka basilika och finstrimla 2 vitlöksklyftor.

2. Koka 4 portioner pasta enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och fräs tomaterna och vitlöken mjuka. Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk flytande honung, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Strö över hälften av basilikan. Häll över tomatsåsen i en bunke och ställ åt sidan.

3. Häll upp lite vetemjöl på ett fat. Dela 600 g kycklingfilé i tre delar på längden och strö 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar över. Vänd kycklingen i mjölet och stek i 2 msk olja på medelvärme.

4. Blanda tomatsåsen med den avrunna pastan. Strö över resten av basilikan och servera till kycklingen.

Inga kommentarer: