


I helgen kom jag på att min gammelmormor alltid gjorde en faktisk sockerkaka. När jag kom till att tänka på sockerkakan befann jag mig hemma hos min moster och det visade sig att hon faktiskt hade gammelmormors gamla sockerkaksformar. Snäll, som hon var så fick jag en form av henne. Förhoppningsvis kan jag bli skillad nog till att få ihop en riiiiktigt bra sockerkaka tills jag får egna barnbarns barn.
7 sorters kakor fick bli mitt stöd igårkväll.
Sockerkaka
* 2 dl socker
* 2 stora ägg
* 75 gram smör eller margarin
* 2 tsk bakpulver
* 3 dl vetemjöl
* 1 dl mjölk
* 2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand.
4. Smält smör eller margarin tillsätt mjölken.
5. Häll smör och mjölkblandningen i äggblandningen. Rör om. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda väl till en jämn sockerkakssmet.
6. Häll sockekakssmeten i sockerkaksformen.
7. Grädda sockerkakan i cirka 40 minuter.
8. Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar det förstås).
9. Låt svalna något och stjälp sedan upp sockerkakan så blir den frasig i kanterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar