
Små korgar av parmesan som fylls med en laxsallad.
(4personer)
Denna rätt behöver massor av riven parmesan.
100 g riven parmesan
4 skivor kallrökt lax
2 dl blandade sallatsblad
2 msk pesto
2 msk olivolja
2 msk rostade pinjenötter
Bakplåtspapper
1. Värm ugnen till 225°.
2. Lägg bakplåtspappret på en plåt.
3. Ställ fyra dricksglas upp och ner.
4. Riv parmesanen grovt och lägg den i 4 rundlar på papperet.
5. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit lätt brun i kanten.
6. Låt svalna och lossa chipsen från bakplåtspappret med hjälp av en stekspade.
7. Lägg parmesanrudlarna på de upp och nervända glasen, så att de bildar korgar. Låt osten svalna.
8. Skär laxen i strimlor.
9. Ansa salladsbladen.
10. Blanda samman pesto och olja. Vänd ner i sallatsbladen och fördela i parmesankorgarna.
11. Toppa med lax och pinjenötter.
Låt väl smaka.
1 kommentar:
ah vad gott det ser ut
Skicka en kommentar