


Jag stod i affären igår och tittade på allt kött och upptäckte att det inte var alls något jag va sugen på. Då kom jag att tänka på hirsbiffarna som en kollega bjöd mig på en gång. Så idag får det bli hirsbiffar till lunch.
Hirsbiffar
(20st)
2 dl hirs
buljong
3/4 dl kesella
1 ägg
1 dl ströbröd
1 rödlök
ca 150 g fetaost
ca 10 soltorkade tomater
salt alternativt örtsalt
Gör så här:
Blötlägg hirsen över natten, häll av vattnet och låt hirsen rinna av. Koka upp 5 dl buljong, häll i hirsen och låt sjuda i 20 minuter eller tills all buljong har kokat in (lite som att göra ris).
Låt den kokta hirsen svalna av innan du blandar med kesella, ägg och ströbröd.
Finhacka rödlöken, tärna fetaosten, finhacka de torkade tomaterna och rör ner alltsammans i hirsblandningen. Smaka av med salt, forma biffar och stek dem gyllenbruna på medelvärme.
Till detta är det gott med kokt potatis och en kall sås med dijonsenap alternativ persillade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar