
Oj, vad det är gott med pepparrot. Jag har en favorit soppa som jag gör lite då och då.
PEPPARROTSSOPPA med rökt lax.
6 portioner
Tillagningstid: 20 min.
* 1 liter vatten + 2 hönsbuljongtärningar eller ca 3 msk kycklingfond (från flaska)
* 3 msk vetemjöl + vatten
* 1 ask (125 g) cantadou-ost med pepparrotssmak
* 2 dl crème fraîche
* ca 1 msk nyriven pepparrot
* salt
* vitpeppa
* ca 300 g färskrökt lax i bit
* några strå gräslök
Gör så här
* Koka upp vatten med tärningar eller fond. Rör/skaka ut mjölet slätt i lite vatten och vispa ner i buljongen. Koka några minuter.
* Vispa i ost och crème fraîche och sjud några minuter till. Smaka av med pepparrot. Kanske också med salt och peppar. Så långt kan soppan förberedas.
* Skär laxen i bitar eller strimlor. Hetta upp och häll soppan i varma tallrikar. Fördela laxen i varje. Lägg över några strå gräslök.
Och när jag ändå är igång och berättar om mitt beroende av pepparrot så kommer här ett annat tips på en Grön Ärtsoppa med Pepparrotsklick, den är inte heller dum.
2 kommentarer:
Lägg opp fler recept! :)
ja det här uppskattas av alla oss som snart flyttar hemifrån (igen) och ska börja laga mat (igen)...
/Martin
Skicka en kommentar