
Ingefära- och chililax
800 g laxfilé
2 limefrukter
1 dl grovt riven färsk ingefära
lite torkad chili
salt (jag tog lite för mycket - snåla hellre)
olivolja
Ta bort skinnet på laxfiléerna och skär dem i ca fyra centimeter breda bitar. Salta och peppra, lägg i en ugnsfast form med olivolja. Dela limefrukterna och pressa saften över fisken, se till att det blir nog mycket så botten av formen täcks. Fördela den rivna ingefäran över laxen.
Tillaga i 200grader, ca 20 minuter.
Servera stekt potatis med schalottenlök, smör, salt och peppar.
(Jag skalade och rev några potatisar på rivjärnet, en stor scharlttenlök och salt och peppar. Går på en 10 minuter och blev mycket gott.)
Till detta hade jag en
Citrongräddsås.
Smör
Mjöl
Grädde
Citron
Smält ca 2 msk smör och i med lite mjöl i en kastrull. Vispa. Häll i 3 dl grädde och låt koka upp i med en hel pressad citron. Salta o peppra efter behag.
Faktum är att jag tror det skulle vara godare med en kall lime sås gjord på creme friache, rivet limeskal från en lime, limesaft från en halv lime och smaka av med flytande honung.
Man lär sig varje dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar